+31650470591 info@mjlifecoach.nl

Door bewustwording bewegen!

Melanie

Sleutelwoorden:

Genieten, bewegen,  positief denken, groeien, onafhankelijk, inspireren, kracht, verbinding, vrijheid, mensen-mens, empatisch, trouw, sociaal, organisator, eigenwijs, relaties, liefde, balans, uitdagingen, rust, ruimte & focus.

Ik hou van:

Mijn familie en vrienden, chillen in mijn tuin, wandelen, natuur, Body Balance en shape/yoga, reizen, Waddeneilanden, films, naar theater gaan, borrel op het terras, uiteten, koken, dansen, Dolce Gusto au lait, een goed glas wijn, aardbeien en pure chocola (70%).

Transformatie:

Ik heb een transformatie ondergaan van een vrouw in een veilige stabiele situatie (huwelijk en de zorg voor kinderen), het verliezen van deze zekerheden, naar een gescheiden, maar zelfstandige ondernemende en liefdevolle vrouw, die midden in het leven staat. Daarbij een prachtige zoektocht beleeft hoe mijn nieuwe werkzame leven in te vullen en in te richten. Waarbij het belang van mijn kinderen geen moment uit het oog wordt verloren.

Ik werd 40 en vlak daarna ging het mis met mijn huwelijk.

Het leven begint bij 40 zeggen ze toch vaak? mmm…voor mij een dubbele lading. In januari 2011 ben ik gescheiden van de vader van mijn kinderen. Dat heeft nogal wat impact gehad in mijn leven en dat van de kinderen. Ik was ineens een gescheiden, alleenstaande moeder. Ik was toch geen gezin begonnen om daarna mijn kinderen te gaan opdelen? Geloof mij… ik vond het verschrikkelijk!

Op zoek naar mijzelf

Na de scheiding begon er een ingewikkelde, pijnlijke, maar interessante zoektocht naar mijzelf. Ik was als verdoofd en kwam erachter dat ik zelf behoorlijk was ingedut tijdens mijn huwelijk. Weinig aan persoonlijke ontwikkeling gedaan. Go with the flow, automatische piloot, vooral druk met de kinderen en partner van, gewoon je ding doen…..dat ongeveer, herkenbaar? Maar waar hield ik eigenlijk van? Waar liep ik nou eigenlijk echt warm voor? Waar kreeg ik energie van?…..ik wist het eigenlijk niet. Wow daar schrok ik wel van!

Regie

Ik moest het zelf gaan ontdekken, de regie over mijn leven weer gaan nemen. Als je je eigen plannen niet maakt, doet iemand anders dat voor je. Toen mijn moeder de diagnose borstkanker kreeg en vlak daarna mijn dochter Diabetes Type 1, toen was het klaar en wist ik nu ga ik er echt achter komen wat ik wil en wie ik ben. Er kwam een soort oerkracht in mij naar boven. Om het beste en het mooiste uit het leven te gaan halen samen met mijn kinderen en veel meer plezier te gaan beleven!!!

Dat heb ik dan ook gedaan, mijn nieuwe levensreis was begonnen…

Bewustwording

Ik ben veel bewuster gaan leven. Door rust en ruimte te creëren, leren los te laten en te accepteren. Zoeken naar wat bij mij past en wanneer ik op mijn plek ben. Ik merkte al gauw dat dit ook een positieve invloed heeft op mijn kinderen. En als het met hun goed gaat…..

MJ Lifecoach

Na veel nieuwe inzichten, ontmoetingen, inspiratie en studie deed ik iets wat ik nooit had gedacht. Ik zei vaarwel tegen mijn vaste baan in de communicatie, na 18 jaar, om mijn dromen achterna te gaan. Van scheiding naar eigen onderneming! Mensen coachen naar een mooier en beter leven! MJ Lifecoach was geboren vanuit mijn ziel en zaligheid!

Wat mij sterk maakt als Lifecoach is mijn levenservaring, ik leef en handel vanuit mijn eigen kracht. Ik heb talent voor organiseren en plannen waardoor ik mijn zaakjes weer snel op orde heb en jou daar ook bij kan helpen. Ik heb een groot inlevingsvermogen, hierdoor voel jij je snel op je gemak, je voelt je gehoord en weet dat je er niet alleen voor staat.

Mijn professionele stappen:

  • Hbo, Culturele en Maatschappelijk Vorming (Recreatie & Toerisme)
  • Communicatie
  • Lifecoach
  • Loopbaancoach
  • Strategisch ondernemerschap
  • Outdoor Life Coach

Om scherp te blijven volg ik ook regelmatig trainingen op gebied van persoonlijke ontwikkeling en coaching, webinars en ga ik naar evenementen en bijeenkomsten die voor mij en het vak interessant zijn. Ik lees graag boeken over coachen en professionele ontwikkeling (bv boeken over 365dagen succesvol, mindfulness, positiviteit, etc. etc.). Ik ben nooit uitgekeken of uitgeleerd in dit vak.. omdat ik er zo van hou!

 

Live, laugh & love!

Liefs Melanie