+31650470591 info@mjlifecoach.nl

Passie

Wat is passie eigenlijk? Ik vind het al zo’n mooi woord. Ik droom meteen weg. Denk als eerste aan de passiebloem, symbolisch voor prachtig, groeiend, bloeiend en kleurrijk.

Passie is een intens verlangen. Het geeft je kracht, energie en hoop. Je vergeet de tijd. Dat is wat je het allerliefste doet en ook aanleg voor hebt. Een drijfveer in je leven. Dat kan betrekking hebben op je relatie(s), je werk of andere dingen in je privéleven. Je voelt dat je leeft, je wil iets heel graag. Het geeft betekenis en inhoud aan je leven. Dat je aanwezig bent op deze aarde, op deze plek. Passie maakt je bewust en daardoor kom je in beweging.

Maar sommige mensen weten niet wat hun passie of verlangen is. Helemaal niet erg, maar wel een gemiste kans. Herkenbaar? Dat je maar wat rond zwerft, maar wat doet, je niet bewust bent en dan dus niet in beweging komt. Een gelukkig en succesvol leven hangt samen met weten wie je bent, wat je wil en wat je kan. Passie is de brandstof voor succes. Daardoor kom je sneller bij je doel.

Wikipedia zegt: “Passie is een intens verlangen of enthousiasme voor iets of iemand. Het kan ook slaan op de bewondering, vriendschap, opwinding, diepe affectie of liefde voor iemand. Het wordt vaak gebruikt in het kader van romantisch of seksueel verlangen, maar het gaat dieper dan lust. Men kan ook passie voelen voor bepaalde hobby’s, zaken of interesses”.

Weet je niet wat jouw passie is? Ga er dan eens naar op zoek, luister naar je gevoel, het zal je veel opleveren. Je zal je leven intenser (be)leven!

Heb je bijvoorbeeld…Passie voor bloemen? Passie voor wijn? Passie voor liefde? Passie voor koken? Passie voor schilderen? Passie voor auto’s? Passie voor de natuur? Passie voor coachen? of Passie voor computers….

Voor iedereen is het anders, elk mens is uniek, niemand is hetzelfde. Gelukkig maar zeg ik altijd, anders wordt de wereld ook zo saai, nietwaar?

Volg je hart, vind jouw passie en leef voluit!

Groeten Melanie